tirsdag 24. mars 2009

Hos meg...God kveld mine kjære...
Vi har kommet midtveis i uken snart...Ute har nesten all snøen blitt borte og Mars måned takker snart for seg......


Jeg er en av de lykkelige som setter mere pris på å høre humlene og biene surre utenfor vinduet i epletreet, enn å se hvite store sletter og jorder dekket med snø...


Vår - velkommen skal du være!


Forrige uke kom lerka hit, og jeg fryder meg hver dag jeg hører den fly over engene her, samt at den trofaste langbeinte hegra har kommet til bekken vår der den pleier å være.


Til helgen skal vi vel stille klokka også... En time frem.. Endelig har vi vakre lyse kvelder i møte...


For et par uker siden var jeg innom en antikk butikk. Jeg kunne ikke se meg mett på denne mugga som var så gammel og krakelert så ingen andre vill ha den... Den står nå å pryder speilkonsollen min i spisestua, og jeg har satt mine yndligsblomster i den - Martha liljer..Solen leker seg inn igjennom vinduene og skaper en fantastisk stemning i hele rommet...

Denne terrinen i sølvfinish har jeg kjøpt i butikken til Susanne - lenge før jeg visste at jeg en dag skulle jobbe der:0) Den er jeg veldig glad for, og den står alltid fremme her hos meg... En av mine yndlingsting i hjemmet..


Om søndagen var det så nydelig vær så jeg fikk dratt med meg familen på bil tur.. Tror du jammen ikke vi kom over en loppis, og vi dro også videre til Engelsviken og besøkte den utrolige koselige damen bak bloggen H elle K - tid for harmoni.


Anbefaler alle å ta en tur til denne nydelige butikken, som dennne kreative dama har skapt hjemme hos seg selv. Butikken bugner av mage godbiter, antikke gamle ting med sjel, og mange vakre stillben med nye varer hun har tatt inn. Det hele hadde hun rammet inn med en hærlig oase ute i hagen, med vakkert dekket bord, mange lykter og hærlige blomstersamlinger.. Dette bør oppleves, for det er så vakkert i virkeligheten...Og dama var så koselig .. Tusen takk for gjestfriheten Kristin!


Tingene jeg har tatt bilde av på fatet kjøpte jeg hos henne. Kortene har hun laget selv,ellers er det en duftpose fra Petit crapaud, og et antikk krusifiks..
Dette gamle franske jesusbilde måtte bare få bli med hjem - og henger nå i spisestua.

Jeg samler på gamle bøker, og spsiellt gamle bibler og salmebøker. Disse fant jeg på denne antikkbutikken jeg besøkte, da jeg kjøpte den krakelerte mugga, men korset fant jeg hos Kristin.


I bøkene er det den vakre "gamle" skriften. De er svenske og kommer fra slutten av 1800 tallet..Det står navn i alle sammen, og jeg kan nesten sette meg tilbake i tid når jeg setter meg ned å kjenner lukten av dem...Jeg blir så nysgjerrig på det menneske som har brukt disse bøkene så flittig, hvem er han som har sittet her å kanskje bedt en bønn... Eller kanskje hatt en koselig stund med tent stearinlys..


Jeg har enda et par ting jeg ikke har vist dere fra mine funn i helgen - men de kommer...Nå skal jeg koke meg en kopp kaffe og ta meg ei skive med brunost...Ikke mere spennende enn det - men duverden så godt det er noen ganger:0)


Ønsker alle en vakker uke videre.. I morgen har jeg min neste kjøretime, så jeg skal kaste noen blikk ned i denne "lære å kjøre bil" boka jeg har fått.. Thji hi hi..


Stor klem fra meg!17 kommentarer:

H elle K sa...

Hei Heidi Anita, takk for sist, det var så koselig. Neste gang må du bli litt lengre. Tusen takk for de fine skrevne ordene du gir. Blir helt rørt her jeg sitter.. Bildene dine er som alltid vakre og du gjør det så pent. Kos deg med skiva og nyt kvelden. Gleder meg til vi sees igjen.. Stor klem Kristin

moa sa...

hei vakre vennen -
1000 takk for dine varme, rause kommentarer, heidi-anitha...jeg blir jo så glad og rørt over dem skal du vite...for et flott innlegg, og alle dine nyeste funn,ah - den krakelerte muggen med liljer i var bare helt nydelig..så koselig det hørtes ut i den butikken i engelsviken..dit har jeg lyst å reise en tur,ja..!Kos deg med kaffe og skive med brunost - og du er bare så flink jente og leser til teoriprøven..ha en flott kjøretime og en nydelig dag i morgen! stooooor klem fra moavennen

Viola sa...

Vilken härlig läsning och så många ljuvliga bilder du visar, så vackra....i helgen hörde vi koltrasten sjunga på landet, men någon stare har jag inte sett annu, hoppas din kväll är trevlig, klem VIOLA

Les Cotrions sa...

Ciao! You found wonderful stuffs! very positive week end!!! I love your silver tray with cloche!!! Very elegant!!!
have a nice evening!
Warm hugs
Vale

Tonje sa...

Så flotte ting..!!
Du har det så vakkert hjemme hos deg.

Ha en fortsatt fin uke.

Klem Tonje

Lilla huset på prärien sa...

Det samma till dig Anitha! Det låter som om du mår riktigt bra och njuter av att våren drar sig närmare. Här har jag varit iväg och köpt ett citrusträd idag så det ska bli kul och se om jag klarar av att sköta ett sådant :) Mår så himla bra av att traska runt i blombutiken!

Önskar dig en skön vecka!

Kram Jenny

Tine sa...

Hello Heidi...

i wrote, that I was laughing. On Friday i send the new Jeanne D'arc Magazin to all. And I have so much Work that i haven't time to look inside. It lays on my table and was still closed...;o) these are two of my new products. But german Dealers didn't have proffesionel Pictures like Jeanne D'arc or House Doctor. So I have to make my own pictures for the web shop. and i hate it...it don't looks very good...but i have to try. I have taken many pictures from you're side and take it under the part: Impression. Here can German People see, how they can decorate and style the House ;o)
but i am still working till it is perfekt...even a little bit...,o)

Big Heartly Hugs Tine

P.S.: This week i am going to send to suprise...

Anonym sa...

Å så mye vakkert... den mugga var nydelig... ikke ofte man finner slike.. og den terrinen i sølv var lekker...

Det er så gøy å dra rundt til plasser man ikke har vært tidligere.. der kan man finne utrolig mye fint.

Vi er i gang her nede.. antikbutikkene er åpnet og vi suser rundt fra den ene byen til den andre.. finner så mye fint men, kan ikke ta med ALT..

Har en del tips om Aalborg nå om du trenger det;o)) fant den butikken i går!!!!

Ha det riktig godt så lenge.. og nyt vårdagene..

God klem fra mæ.

Weißer Vintagezauber sa...

Hallo,you show us nice photos again.It has done above all the white lilies and the Jesus´pictures to me.Love greetings,Elke.

Vintage sa...

Tack för all ljuvlig inspiration,älskar det! Kram susanne

Tulipa sa...

hej!
vad glad jag blev för din hälsning!
Måste genast skriva tillbaka...

Det är sån känsla bakom dina ord och dina saker och det tycker jag är så fint med dig!

Du verkar vara en sån härlig människa!

Vackra saker visar du upp och underbara liljor!

Ha en fin dag, hoppas solen lyser gott på dig!

Kram Mariette

Tine sa...

Hello...

it's the same for me with norwegian...;o)
This was a "Before/After" Story...when we buyed the House in 2006 i was more country living...You can see it on the blue wall...*now i think it's terrible*
and in 2008 i changes the blue wall and makes it white. buy some new things for decorate and found that it looks better...but now it looks ones again a little bit more shabby....i changed some things again...

heartly hugs tine

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhhh, tack du underbara.....

Kan inte beskriva vad dina ord värmde mig nu! Jag är så trött idag och håller på att måla det sista (tror jag *ler*) också kände jag bara att jag behövde gå in och kolla om jag fått någon kommentar på bloggen....

Tror faktiskt du kände själv vad dina ord skulle göra för mig just nu. Du är verkligen som en riktigt kär vän fast vi aldrig träffats och jag är så innerligt glad att jag fått kontakt med dig!

Tack snälla du och ha en riktigt fin dag. Nu kommer jag att måla med ett leende på läpparna och förnyad energi i kroppen.

En stor, varm kram till dig!
Mia

Josefine sa...

Hei skjønne jente:)) For et vakkert innlegg. Skal si du fant fine ting når du var på biltur.
Du er jo så flink til å finne detaljer med sjel!

For en deilig tid vi går i møte nå...snart påske...og så er det vår:) Lykke til med de neste kjøretimene...snart har du lappen!!
Ønsker deg en flott helg, så snakkes vi...stor klem

Guttemamma sa...

bare enn kjapp hilsen, skal på syklubb!! Meldt snøstorm i natt..mannen din må sikkert ut igjen. Du får kose deg inne med de vakre tingene dine, du vennen!!
Klem så lenge

Vintage sa...

Tack för länkningen vännen! och tack för de vackra orden!Du har det såå otroligt vackert själv! Kram Susanne

Bestefars Verksted. sa...

Hei,så utrolig mye fint du viser.....ser ut som det ble en særdeles vellykket tur :)

Og dyktig er du,med kjøretimer også.....kjenner meg såååå utrolig godt igjen,jeg turte nemlig ikke å begynne,jeg heller !! Men min daværende samboer meldte meg på,etter å ha planlagt det hele sammen med mine foreldre ,bak min rygg.......og det var nok bra ;) Pappa sponset både timer og bil,så han er verdens snilleste,da jeg kom hjem fra første kveld på teorikurs,sto bilen og ventet på meg !!! Snakk om "gulrot", for og få meg gira på lappen........og det virket ,jeg ble tøffere bare av å se at den sto og ventet på sin første tur alene med meg !!! Og gjett om jeg var stolt,da jeg tok den første turen alene.....!!! Jeg er ikke av de tøffeste ,kan man si,så det var virkelig en god følelse da jeg sto med lappen i hånden !! Så gled deg :) Du kommer til å vokse minst 30 cm...hihiiiii :) :) Takk for fine ord om mine malte ting !! Jeg har akkurat pakket ned allt jeg skal ha med meg hjem til Steigen,som skal i butikk. Resten er lagt ut for salg,på bloggen. Fransk-inspirerte ting,slår nok ikke så godt an,der ute på øya i nord :) Ha en koselig kveld,snart er det jammen helg igjen........går fort mot vår,og det er bare så deilig !!! Klem fra meg.