søndag 14. desember 2008

Siste innspurt...

Ja- så har den siste uken kommet før juleklokkene ringer inn. Denne uken blir det lange dager og kvelder, og jeg har som dere ser begynt å rote litt i "julefjaset"..

Jeg liker å gjøre om på interiør og småting i huset til forskjellige høytider, så nå er det tider hvor jeg går med store madonnaer under armene, og lysestaker og kors og krememrhus ligger bare i et stort rot...


Jeg liker jo gamle fotografier som dere har sett tidligere. Dette som jeg har på et kjempegammelt speil på bordet, er faktisk i min slekt, og på baksiden står det så nydelig skrevet...

Med sirlig skrift fra en svunnen tid fra et tungt hjerte...

Sarpsborg den 7/9- 1912


Forglem mig ei naar lykken til dig smiler.
Forglem mig ei naar sorgen trykker dig......
Forglem mig ei naar jeg i graven hviler
Mit hjerte leder...

O. forglem mig ei.


M.A

Tror det er slik det står... Så sørgelig skrevet med så vakker skrift...
Helt utrolig å tenke på disse tider hvor alt var så annerledes. Hvordan følte denne sjelen seg da? Var hun syk, eller lei seg, eller noe? Eller kjærlighetssorg kanskje..

Kortet var skrevet til en herremann ved navnet August... Hemmeligheten bak dette får nok være godt bevart...Som dere ser er bordene mine bare et stort kaos... Men juleboken fra Jeanne d` arc skal nok få ligge i fred...Jeg går aldri i fra slike tente lys...
Min gamle sølvskål er fyllt av gamle kuler jeg har fått av min farmor. De er så vakre og skjøre. De er betyr mye for meg- og minner om en annen tid da man feiret jul på annet vis....
Ingen Søndagsåpent eller julepynnting i oktober og november..
Det var mor og far som pyntet den store granen i stuen mens barna lå og sov natt til Juleaften...
Det var god gammeldags julemat, og kankje noen vakre juletoner fra et gammelt piano i stuen...
Kan tro barnas øyne gnistret og frydet seg over julen....
Så det er så godt å kunne få være mamma nå i disse høytids dager. Å få gi barna mine en vakker jul og evige minner om fred og kjærlighet betyr mye.
Gå inn i den siste uken med et lite minne bak øret.. Det blir jul alikevell.. heter det i en sang. Hverdagene kommer og det vi ikke rekker å få til, kan vi ha tilgode i deilige rofyllte romjulsdager, eller glede oss over i et godt nytt år- Ikke sant...?

19 kommentarer:

Hulda sa...

Men, åh, så flott juletre du har! Det passa jo så godt inn der du har satt det opp. Falt som alltid for bildene du viser, du har så mye fint! :)

Hulda sa...

Det som sto på det gamle kortet var så fint.. det er slikt man bare må gjemme. Nydelig.

Anonym sa...

Edelig sitter mamman din her å prøver å få lagt inn en kommentar,på den flotte bloggen din.Ja du jenta mi,du er helt enestående ,du viser frem vakre bilder av hjemmet deres som jeg kjenner så godt,for der er vi alltidså hjertelig velkommen.Så mange koselige bloggevenner du har fått også,det er fint å dele interesser å erfaringer med slike.Jeg må få lov til å si at jeg er så utrolig stolt av deg,ikke bare som blogger men mest for at du er den du er ,en hjertegod å så vakker jente som en mamma bare kan drømme om.Men jeg er så heldig,virkelig...å våres kjære barnebarn har en mamma med kjærlighet uten grenser.Ja det var en liten hilsen fra mamma m kaffekoppen tidlig på morraskvisten,hihi du kjenner jo meg,er klar for å ta i mot Cornelia jeg vettu,idag skal vi koke surkål på gammeldags måte å leke med barbi,regner med det blir bryllup i Barbihuset igjen,ha en fin dag på jobb,og velkommen på kveldsmat ikveld..kjempegod klem så lenge.

Anonym sa...

OJ,jeg klarte det jo,hurra-da kan jeg legge til at jeg vet hvordan du ser ut der du fyker rundt i rommene med madonner å lysestaker under armene, for å prøve å finne en ny plass hvor de passer inn,hihi ..ikke lett når en skal plassere julen inn i det faste innventaret se..jeg skal vandre rundt med et juletre i stua jeg..har jo ikke en ledig krok,som du vet. Men det ordner seg sikkert for oss begge to haha..Det blir uansett en koselig og stemningsfull jul..det er jeg iallefall sikker på!!

Josefine sa...

Hei:) Så fine bilder.. ja nå er det innspurten. Jeg ser frem til koselige og litt hektiske dager denne uken. Ja,..jeg ser deg også for meg når du går rundt og flytter på ting..hi.hi Kjenner meg igjen der. Kos deg masse,ønsker deg og dine en koselig dag:) Klem Josefine

moa sa...

god morgen heidi-anitha..
så koselig hilsen du har fått fra din mor - herlig!
..inne hos jema rose ligger det en link på snø..trykk - vips - så får du vakker dalende snøfnugg!!
ha en koselig dag, klemmer fra Moa

Mia, New Room Interior sa...

Du har en nydelig blogg! Liker spesielt godt alle englene! :-) Klem-Mia

Guttemamma sa...

Tusen takk for SPESIELT hyggelig kommentar, gjett om det varmet spesielt når det kommer fra sånn en proffblogger som deg!!! Klem

Laila sa...

Gud så koselig du har det!! Håper du ikkje har noko imot at eg legg deg til i blogglista mi. Ha ei fin førjulstid. Laila

Anonym sa...

DU er en engel og en madonna:) Elsker deg! Klem fra din "juletrehentende" mann ;)

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Så fint skerevet. Jeg driver også å flytter rundt på diverse for tiden. Problemet er at spisebordet i stua er konstant fullt av til og fra ting Det blir visst aldrig tomt. Jada jeg vet. Jeg har altfor mye stasj.

Så koslig kommentar fra mammaen din. Jeg ble helt rørt.

Ha en skjønn tirsdag.
Klem

Magdalena sa...

jepp... det blir jul alikavel...
koselig innlegg!
hilsen Magny~~~~*

Unknown sa...

Nydelige bilder av vakre julekuler....
Jeg er også i innspurten men kobler av litt med å blogge.
Klem...Ellen

Tulip sa...

Å så flott dikt bakpå bildet du har.
Ja, tro hvem som har skrevet det, og til hvem det var ment?
En venn? en kjæreste? en mor?

Flott du har pyntet i huset ditt;)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så flotte bilder :) Ja, jula var noko anna før i tida. Husker det godt som om det var i går.. Men synest det alltid er like stas med jul endå. Både maten, gavene, og det å kunne sette seg ned og kose seg sammen med familie og venner, uten å tenke på stress og jobb og alt. Det er godt det. Ønsker deg ei fin førejulstid :) Godklem :)

Jenny Oak Fae sa...

Tack så hjärtligt för din kommentar!
Idag är jag faktiskt väldigt glad, för jag vann en tävling på IKEA:s hemsida..!

: )

Kram, Jenny

<3

Landcharm sa...

Takk for besøket. Det er virkelig en fin blogg du har. Jeg kommer innom igjen.

Mia, New Room Interior sa...

Hei! Takk for koselig hilsen! Egen nettbutikk er gøy ja! :-) Bestiller stort sett inn det jeg liker selv, og gøy å se at andre liker og bestiller det! :-) Etter jul har jeg tre nye leverandører, så kommer mye nytt fint etterhvert!
Fine bilder du legger ut, kommer til å følge med deg! :-)
Klem-Mia

Prinsesse Elin sa...

Jeg syr etter jul et par til deg hvis du vil:O)
Jeg må bare få sakt det men jeg er forelsket i bloggen din. Stilen din er perfekt. Jeg kan ikke få sett nok. ( måtte bare si det)