søndag 29. november 2009

Alle hjerter gleder seg...












Det er 1.Advent...og alle hjerter gleder seg. Ikke vanskelig å se i blogglandia at adventstiden er en favoritt for mange - det oser av forventning og mye koselig hjemmelaget pynt, og dere er så flinke alle sammen! Tar helt av meg hatten for hva dere har fått til - og pysslet i stand, jeg har ikke engang fått ferdig en adventstake.. Skammelig..

Men det kommer en dag i morgen også - ikke sant? Hvor man kan få tak i lys, og muligheter for litt kreavitet på kveldstid etter jobb kanskje...
I dag ser dere litt av min pynt jeg har tatt frem. Elsker bokstavelig talt disse fargene..patinaen og blandingen av det litt glamorøse og slitte... Tine K har nydelige fjær... Har lagt disse på et gammelt fat sammen med min tørkede hortesia krans og noen av mine glasskuler.

God kveld alle sammen. Kos dere med lystenning og adventstiden.

Varme klemmer Heidi-anitha

lørdag 28. november 2009

Husker du...?






Husker du din bardom og ungdom i musikkens tegn?

¨Nå har jeg kost meg en liten stund, og har satt sammen et lite knippe av mine minner. En liten minnebok rett og slett i form av musikk...

Utrolig hvordan det er å sitte å høre på musikk fra den gangen...Så mye som har skjedd og utviklet seg - livet er underlig og vakkert og uvitende...selv hvor mye vi vet..

Kos dere gjene med min lille minnebok og kanskje du har noen minner av den samme musikken?

Gode adventsklemmer fra meg!



torsdag 26. november 2009

Julegateåpning og marked i Halden







Denne helgen står programmet spekket:0)

Jeg er stolt over å kunne si at jeg med hjerte på hånden er glad i Halden. Jeg er ikke født i denne byen, bare bodd der noen år - men må si at byen har mye å by på, i  sin sjarme, vakre omgivelser, blide og koselige mennesker og det intme miljøet i gågaten med de hyggeligeste butikkene du kan tenke deg...

Lørdag 28.11 er det julegateåpning i byen, samt at det er julemarked  på Fredriksted festning som ligger som en liten perle over byen, med sin spennende historie - og byr på julestemning på sitt beste på gammeldags vis. Perfekt som en start på førjulstiden, og godt for både sjel og sinn å trekke seg litt tilbake, kjenne lukten av bål, god gløgg i koppen og kunne gå å nyte mange boder som har masser av forskjellig hjemmelagd og by på.  samt spennede historie - kunst, og morro for små forventningsfulle.

Min favoritt er bakeriet som gjemmer seg i fjellhulene - bakeriet fra byen byr på deilig julekaker, hvetekake og brød fra fjellet, på julemarkedet. Det nesten ryker fra posen  av det deilige ferske brødet - og det lukter himmelsk..

Åpningstidene for julemarkedet er både lørdag og søndag denne helgen fra 12- 18.
Kun lørdag for byens butikker - med show i byen hele dagen, og  ALLE TIDERS butikker:0) Fyrverkeriet sendes opp klokken 17.00, fra festningen på lørdag, og nissene spiller opp til fest for de små...

Ja - det var litt reklame for en liten vakker by...
Kanskje jeg er heldig å møte noen av dere? Butikken har aldeles nydelige ting og vakre klær til høytiden og by på i disse dager...:0)

Stor førjulsklem fra Haldenpatrioten:0)

tirsdag 24. november 2009

Sol i hjertet..













Solen skinner så vakker ute i dag - og ikke minst blir det sol i hjeret og sol i sinnet...
Mørketiden merkes her på Østlandet, og nå i dag når solen skinner, må jeg si det gjør godt!

Uansett vær - sett pris på hver dag, - man skal ikke ta hver dag for gitt, livet er en vakker gave vi har fått, og det er opp til oss selv å fylle dagene...med det man måtte ønske.

En rar tanke å  kjenne litt på,- for livet er jo ikke bare en dans på roser,  - men det handler jo om å gjøre det beste ut av hver dag man får - sette pris på de små tingene og ikke sette for store krav tror jeg... Hverken til seg selv eller til omgivlesene og menneskene rundt oss. Tro, håp og kjærlighet står i fokus - og er absolutt tilstede om man stopper litt opp og nyter litt av hva vi allerede  har..

Kanskje en grei tanke å ta med seg inn i julehøytiden...

Stor klem ... - og takk så utrolig mye for deres vakre og snille ord til  meg i forrige innlegg...Dere er vel gode!


mandag 23. november 2009

Forandringer


I noen sene kveldstimer kan det skje mye i en liten stue med noen koselige tente lys. Når mann og barn ligger og putrer og sover søtt uvitende om at det er noen i etasjen under som drar og sleper på noen møbler hit og dit...Jeg ble  noe mere fornøyd også - selv om jeg trodde at hjerevirksomheten hadde tatt  kvelden for lengst.

Ny vakker uke i møte...

Stor klem..

lørdag 21. november 2009

Feminint..





Ja - jeg liker det... De som kjenner meg vet at jeg liker det sarte, lyse og romantiske..
Noen bilder fra meg en lørdags ettermiddag. Og noen ting har byttet litt plass i stuen og noe har kommet litt mer til sin rett...

Men dette myke og vakre mot det litt råe og slitte kan jeg veldig godt.  Syntes kontrastene utfyller  hverandre perfekt, og det gjør et hjem personlig syntes jeg... Jeg har tatt det jeg har for hånden for mine bilder i dag. Den gamle melsekken min har kommet opp på en stolrygg, med besøk av et håndkle med monogram... Ellers vakker julepynt og et perlekjede  er å glimte. Jeg samler på spoler med perler, og forskjellige blonder, syntes det er så vakkert i sammen, i et lite stilleben.

God helg til deg - og takk for at du tittet inn i dag også. Og takk til deg som legger igjen ord og tanker. De setter jeg veldig stor pris på...

Klemmer Heidi-anitha

fredag 20. november 2009

KRONEN

















Uten å si noe mere enn hva bildene taler for seg selv fra Birthes utrolige vakre julehjem i deilige Danmark, vil jeg fortelle dere at det har gått bra i dag med mine kjære små på vaksineringsdagen. For å gjøre denne utrolige " skumle" og vonde dagen litt bedre for de små ble det både en tur på Toy`s`rus og en tur på Dolly Dimplès etterpå vaksinen var tatt. Krysser fortsatt fingrene utover nattens og morgendagens timer, og takker dere for engasjemang og gode ønsker dere gir meg...

Håper bildene inspirerer dere like mye som de gleder meg. Hennes hjem er noen av mine absolutte favoritter - og det ville være en drøm å besøke butikken en dag.

Nå kryper jeg under filten og skal høre regndråpene piske på ruta mens jeg kan sovne godt med en bekymring mindre...

Klemmer i natten:0)

torsdag 19. november 2009

En mors mange tanker..




Dagen blir til natt før jeg får sukk for meg... Så derfor en liten hilsen i nattens timer.
De siste døgnene har gått med til å fundere og tenke.. Vakle frem og tilbake... I morgen er det vaksinasjon av småbarn for den kjente og fryktede influensaen her i distriktet jeg bor. Må si det har vært en vanskelig avgjørelse å ta, siden det er så mye skremsel rundt det hele - både for og i mot..

Men besluttningen er tatt med tanke på  våre kjære små...Håper vi har valgt det rette...Vet vi går en lang vinter i møte - med mange omganger med feber, hoste og infeksjoner, det er slik det pleier å være med  våre små. Så som mor - (altså hønemor)- har jeg besluttet sammen med min mann at vi skal gi dem vaksinen i morgen. Med tanke på at jeg som mor ikke kan klare å skille en vanelig infuensa/virus fra denne svinesyken på et døgnstid... Det er jo så kort tid man har på å skaffe de rette medisinene.. Og i alle fall kan man jo ikke gå rundt med klump i magen og full av bekymmer...for at det stadig skal dukke opp noe man ikke kan takle så lett...sykdommen vil jo herje en stund, og man har ansvar for de valgene man tar.. Kjenner at et mors hjerte kanfaktisk flyte over av kjærlighet ...

Så i god tro til mine små, håper jeg på at morgendagen vil gå bra og at dagene derpå vil kunne fylles med noe hyggelig om det skulle bli noen tårer i stundens hete...

Klemmer til alle fra en hønemor

tirsdag 17. november 2009

Hverdagsblikk..

Noen blikk inn i mine stuer, skal du få i dag - du som titter innom..
Så koselig at du kommer på besøk...

Jeg setter veldig pris på at du kom innom i dag!



Grått og kaldt ute.. men lyst og varmt inne...


Man kan sette pris på mindre...
Vakre tekstiler er noe som gjør meg glad...Quilter, loddne pledd og gamle overlaken er en prioritet i interiøret mitt. I allefall nå på denne tiden av året.

På en hylle står det favorittblomster...kanskje ikke av det friskeste slaget, men dog vakre i mine øyne.




Noen av blomstene flyter også rundt i min lille balje bland tente lys...
CARPE DIEM..
Klemmer Heidi-anitha


søndag 15. november 2009

Julemodus

God Søndag!

Kjenner at jeg sakte men sikkert siger inn i julemodus om dagen:0) Så deilig det er ! Vet at mange syntes det er tidlig med julepynt, men jeg har begynt å sniktitte inn i esker og plukke opp litt av hvert. Ikke at alt står fremme enda, - men maileg nissene fra i fjor blir så satt pris på av småtrolla og noe rødt skal få komme frem her hos meg også - som disse nissene ... Syntes maileg har de fineste nissene i fine farger.


Du skjønner de har så mange hemmeligheter disse 2... de hvisker og tisker hele tiden. Tror de har mye på gang..:0) To uker til advent - da skal de i allefall få en fin plass - og de kommer sikkert til å kose seg i kjøkkenet...

Musevennene demmes er gamle. Disse kommer ikke fra maileg - men 4 maileg griser skal frem - og tror sikkert det blir koselig rundt grøtfatet i desember...



I kjøkkenkroken er det ellers som det pleier. Hvitløk er en favoritt hos meg - både smaker godt og er så dekorativ på glass og i fine boller og skåler. Litt gourmet salt har kommet i en gammel kake form..


Svibler i stettglass og noen tekstiler som minner om gammeldags jul. Kjøkkenet blir ofte slik hos meg i juletider. Lun gammeldags stemning med innslag av rødt mot lin, og noen koselige krukker med små julebusker... De lukter så godt!
Nå - i regnet skal jeg dra på meg hetta - rusle en lite tur ut i skogen vår. Skal faktisk hugge et lite juletre.. Tro det eller ei:0) Men det er ikke til meg - det skal i butikken Alle Tiders. Jobben i morgen vil omfatte litt pynting og mye stemning! Gleder meg!
God søndag alle sammen. Håper dere kom litt i julemodus dere også... Utrolig hvor morro det er å rote i juleeskene:0) Og så godt å være litt barnslig med ungene, å glede seg over lukten av gran...
Varme klemmer Heidi-anitha





torsdag 12. november 2009

Kan tenkes at dere blir trøtte på mine hortensia bilder? Jeg får bare ikke nok av de tørkede og vakre og skjøre "hodene" som står overalt hos meg...

En grå men vakker dag - ute er det så surt og kaldt så det biter i kinna - tross at gradene ikke er på minus siden enda...
Jeg er så fristet til å julepynte i noen kriker og kroker..men må ta meg i nakken en liten stund til eller..
Har dere startet med noen form for forberedelser eller pyntet til jul?

I morgen skal jeg på kino og se årets nye nissefilm på kino med gojenta mi. Mormor skal også få være med..:0) Julenatt i blåfjell er nok en litt annen film enn hva kalenderen har vært - men siden vi også skal lese boken som kommer fra bokklubben denne måneden, er det jo så koselig å se filmen også. Tror det er en god tradisjon å lese for barna sine. Fantasien settes i sving, og man får denne lille stunden i sammen. Godt for både små og store..

Dette blir 1. gang for Cornelia å gå på kino. Kan tro hun gleder seg:0)

Ønsker alle en deilig torsdag - det drar seg mot helg...og snart advent:0)

Klemmer Heidi-anitha




onsdag 11. november 2009

Hverdagslykke



Roser og lavendel er noen av mine absolutte favoritter.
Noe enkelt som noen rosehoder i litt vann - gjør hverdagen vakker og yndig.
Lavendel i en liten skål, gir deilig duft... som fyller hode med tanker og drømmer..
Skap stemning selv på en Onsdag..Det gir hverdagslykke..
Klemmer Heidi-anitha

mandag 9. november 2009

A heart with love..






Et hjerte av hortensia jeg har blitt så glad i, ligger stadig fremme her hos meg. Elsker denne vakre yndige blomsten, selv etter den er ferdig å blomstre - så gjør den det slik at det blomstrer i hjertet mitt i allefall:0)
Kortet med det vakre bildet har jeg kjøpt i danmark i sommer, og putevaret med mellomverk har jeg arvet fra min oldemor Selma.
Ei god og snill dame, med et stort hjerte av kjærlighet - jeg tenker mye på, tross av at jeg desverre bare fikk oppleve mine barneår med henne.
Men tanker igjennom livet føler jeg alikevell at hun er her sammen med meg - og av en eller annen grunn føler jeg en sterk tilknytning til henne, som om hun og jeg deler noe.
Et hjerte tilegnet Oldemor - i kjærlighet.
SNØ..
Det er flere som har spurt meg ang. mine vakre snøfjoner som daler ned hos meg på bloggen. Desverre husker jeg ikke adressen helt riktig - men vet også at http://JemaRose.blogspot.com har linken på sin blogg.
Hun er en mester på slike ting - Skroll litt ned på siden hennes, så finner dere snø der:0)
God Mandag og nyt denne deilige novemberdagen!
Varme klemmer Heidi-anitha

lørdag 7. november 2009

Farsdag


God kveld!


Noen svibler har kommet i mose i min gamle gode porselenbolle som jeg fant på marked i sommer. Var så heldig å finne 4 slike i et sett til en god pris. Elsker disse og bruker de til alt! De er ved merke Figgjo - Flint, og er gull verdt for meg.

Har dere begynt å rusle med litt vinter/julepynt?
Jeg venter en stund til før noe annet kommer opp - men er så glad i disse løkvekstene som skaper så god stemning og ikke minst god duft!

Kos dere med en deilig søndag i morgen. Det er jo farsdag - så vi skal stelle litt ekstra godt med vår " verdens godeste pappa" her i huset. Unner han bare det beste, for ingen er så god og glad i sine små som han. En ekte pappa - som gir tid til lek og morro, en alvorsprat, beskytter og er et godt forbilde. En god lærer og alltid vil barnas beste. Han er en pappa som gir trygghet og en pappa som er trofast.

Til alle pappaèr vil jeg ønske dere en hærlig dag i morgen. Dere er "vårt trygge fjell" - og vi mammaer rundt om i verden setter pris på dere, selv om ofte vår oppmerksomhet går mye til barna. Nyt farsdagen !

Stor klem Heidi-anitha

torsdag 5. november 2009

Speil over livet

Jeg har hatt en fantastisk dag i dag! Når man møter så gode og snille mennesker som stråler vennlighet og varme innerst til ytterst på en ekte hærlig måte, blir jeg glad langt inn i hjeret mitt. Og jeg er så heldig å blitt kjent med en ny vakker personlighet i dag - Tusen takk for det!

Det er slike mennesker som gjør livet godt å leve - og man kan tenke og undre på det lenge - men så lite som skal til for at man ved tilfeldigheter treffes.

Mennesker som kan kjenne meg på min ekte måte - uten tilsettninger, uten at jeg har fortalt så mye selv - men at noen rekker ut en hånd og er tilstede... selv uten at man selv merker det..

Verden kan plutselig bli liten, og livet så godt og trygt. Er det ikke godt å leve?

Kos dere med torsdagskvelden. Nå skal mine småtroll få bade seg i litt deilig lavendelskum:0) Håper at de blir trøtte og gode:0)


Selv skal jeg senere synke ned i sofaen og tenke og fundere over denne fine dagen..:0)


Klemmer Heidi-anitha

tirsdag 3. november 2009

Jul





Som jeg gleder meg...
Så godt å kunne få være så barnslig å kunne glede seg til Jul... Ikke for gavene - de er ikke så viktige, som alt det andre julen bringer med seg..
Det er tiden før jul - hvor jeg nyter denne spesielle tiden på året. Fra nå av i November og fremtil julefeiringen er det så mange gode stunder som gjør godt i kroppen. Og jeg håper jeg har mange med meg å kunne være litt barnslig å kunne kose seg med forberedelser og pynting - planlegging og den hærlige kalde luften som biter i nesa.
Jeg rett og slett lengter etter de små juletrærne skal komme inn i krukkene mine - og at jeg kan henge opp de fine nye Maileg nissekalenderene jeg har kjøpt til go`ungene mine:0) Må innrømme at Cornelia og jeg måtte teste de litt i går når vi fikk dem - og tok en dans med dem etter julemusikk i stua:0) Ja - de er jo faktisk 1.50 meter store - så det ble en skikkelig svingom med mye latter:0)
Ser frem til neste nummer av Jeanne d`arc sitt julenummer. Mener det skulle være rundt 26. November i butikkene. Og jeg vet at jeg ikke blir skuffet - har også tatt frem juleboken fra i fjor og myser litt i den innimellom, og tenkte jeg skulle rusle meg en tur i morgen og finne noe kos naturen har å by på...
God kveld alle:0)
Klemmer fra meg!

søndag 1. november 2009

NOVEMBER

Kalenderen viser November i dag..

Det kjennes både i sjel og sinn, og ikke minst ser jeg det når jeg titter ut av vinduet...
Den lille månen høyt der oppe ...Tidlig mørkt - deilig kald luft som gjør godt i hele kroppen...

Nyvaskede gardiner henger oppe - de dufter så godt lavendel...Vinduene er rene - og nå gjenstår og vaske kriker og kroker. Jeg får en spesiell gjest denne uken...

Så utrolig koselig det skal bli...
Et menneske som jeg har beundret for hva hun kan med sine vakre kreative evner. Skal bli veldig kos, mange tanker som surrer rundt...

Alltid spennende å møte mennesker man føler man har en god kontakt med, selv om man ikke kjenner dem. Og mennesker som man beundrer - og så en dag får man bli kjent og stå ansikt til ansikt...

Noen vakre roser skal i karafler og glass...
Sommerfuglene er absolutt til stede -Selv i November...




God Søndag alle... Her skal det jobbes:0)