søndag 31. august 2008

Bursdagsgaver og småtterier





Hei! Titter innom en liten tur i kveld også jeg..farlig å ikke kunne holde seg unna, blir lett hekta på dette her!


I dag viser jeg noen fine gaver jeg fikk på min busrsdag! Koften fikk jeg av min kjære, den er fra Container og er helt nydelig å kose seg i nå som jeg kjenner den kalde lufta kommer snikende. Den krakelerte muggen og blomsterpotten med blomst er i fra mamma og pappa. Ble så glad for alt jeg fikk av alle! Viser dere også gulerotkaken jeg bakte og litt dekor i fra bordet mitt.


Ønsker alle en god start på ny uke!


Skap nye vakre minner hver dag!

lørdag 30. august 2008

Min lille knagg i gangen.....



Hei alle sammen!


God helg! Jeg er så lei meg for at jeg ikke har klart å holde det jeg har lovet dere med nye bilder både i fra gamlebyen på bursdagen min, og bilder i fra spisestuen med nye gardiner og lampeskjermer...

Egentlig er det en veldig enkel forklaring på det hele, at min kjære mann ikke har vært hjemme de siste døgna så jeg har ikke fått hentet mitt nye interiør i Halden, og heller ikke fått hjelp med nedlastninger av bilder på min pc. Som jeg har sagt tidligere er jeg foreløpig en amatør når det oppstår litt tekniske vanskeligheter, så da står jeg fast...eller lettere sagt sitter her...kjempeskuffet over at det er de samme gardinene som henger oppe...og fordi jeg har kjedelige bilder å vise dere i dag...Håper dere har tolmodighet med meg..:/..


Det har blitt lørdagskveld og jeg har tent mine lys og venter på å se traktorlys komme oppe i veien men kan nok vente en time til tenker jeg...Klokka er jo bare snart 22..ikke bare bare, men tar meg et glass rødvin, så går tiden litt fortere og jeg kan nyte alle deres andre vakre blogger og suge til meg all inspirasjon jeg kan få!


Hos meg ser dere min lille knakkrekke jeg har i trappeoppgangen. Her har jeg små kjære ting. Min datters 1.par sko...åh, jeg blir bløt i hjertet..., en lys lykt, et vakkert gammeldags forkede med blonder og litt gammelt skomaker-rariteter...husker ikke hva de heter disse rare treskoene:). Har malt de hvite og henger med blonde på, de også...


Jeg er så takknemmelig om dere vil legge igjen en liten hilsen til meg..hadde blitt så glad! Nå skal jeg lage biffsnadder md båtpoteter, bernaise og tzatsiki. Ønsker alle en deilig kveld!


Jeg kommer tilbake sterkere!


Varme hilsninger Heidi-anitha

onsdag 27. august 2008

Lavendel- min favoritt!


Hei kjære bloggere!


Så har det blitt kveld igjen, og helt mørkt ute...og klokka er jammen bare 21...Begge ungene har akuratt sovnet og jeg nyter en iskald iskaffe! Ikke bare bare å få roen når tenner skal frem og greier på veslemann! Både han og jeg er vel ganske slitene og stressa når det står på som værst!


I dag ser dere bilder av min favoritt her hjemme i huset.. eller kanskje delt 1.plass med oliventreet mitt..Jeg elsker lavendel og har hatt store krukker med det ute i sommer, men lukten er nesten bedre innendørs syntes nå jeg da! Så godt å ha i en liten vakker stoff pose på nattbordet....i undertøyskuffen eller som jeg har den bare liggende til pynt i stua. Jeg har et nydelig badeskum og boddylotion og badesalt og, fra Durance,som jeg anbefaler på det sterkeste!


Kanskje jeg kan spørre dere til råds i dag? Som sagt er jeg så glad i mine oliventrær. Jeg har 2 små og 2 store på stamme... men nå har det ene største treet mitt visnet... hva kan jeg gjøre? Alle bladene har falt også.. Kommer det seg igjen eller er det bare å kvitte seg med det? Så synd for jeg er jo så glad i treet mitt...


I dag har jeg hatt "hjelp" av vesla mi, Cornelia. Har gjort rent i dag og lagt på litt nye duker og sånt. Jammen blir gamla gammel i morgen...29 år, hi hi..begynner å hjelpe da:). Jeg og min gode venninne Gardia skal på Mormors cafè i gamlebyen i Fredrikstad å kose oss i ett par timer. Raymond har tatt på seg å ha ungene litt så jeg får meg en liten tur, kjempekoselig! Gleder meg, kanskje det blir et glass rødt og en god kaffe til maten:) Anbefaler om dere har mulighet en gang å stikke innom der.

Gamlebyen er noe helt for seg selv her hjemme i Østfold. Koselige smale gater med en svunnen tid... mange minner som sitter igjen i gammel brostein der... Gamledagse deilige butikker og lukt av nybakt fra bakeren. En aldeles vakker blomsterbutikk, kombinert med takeaway kaffe og kaker... og for å ikke glemme interiørbutikken på hjørnet- Mimosa interiør.


Jeg skal ta med meg kamera i morgen, kanskje jeg deler noen bilder med dere på dagen min når kaffegjestene går for kvelden.


Ønsker dere alle en vakker kveld i høstmørket!

søndag 24. august 2008

Travle dager




Hei kjære bloggere:)


Hvordan har dere det? Nyter dere de siste sommer-dagene med sol og late dager ute? For å være helt ærlig så syntes jeg at det skal bli godt med skikkelig høst nå- med rolige dager, hvor man kan ta det litt roligere med god samvittighet! Hadde det ikke vært for intens veps, hadde jeg nok tatt med meg barna mere ut, men det er nesten håpløst å være ute for små romper som går uten klær....

Som "bondekone" er sommeren den tiden på året som jeg er mest alene, uten mannen tilstede i hjemmet. Det vil si at det er den mest travleste tiden for han å få inn alt korn i treskeperioden, og all pressing og pakking av baller (gress til dyra) som vi må ha til mat til dyra for vinteren. Så det er mange grunner til jeg gleder meg til alt roer seg... kanskje vi kan få litt familiefølelse igjen...bare spise middag i sammen og ha 1 time på kvelden hvor vi kan kose oss å slappe av i sammen. Det betyr så mye, men som er en skjelden hærlighet her hjemme for tiden.


Men nok om min alene -tilværelse... Mens jeg går her i heimen med ungene da... får jeg mange tanker om hvordan jeg vil ha det rundt omkring her i huset. Først på lista må jeg selvfølgelig få malt den stygge trappen ned i fra 2.etg... den skal bli hvit.

Men nå har jeg virkelig fått blod på tann... jeg vil rive ned alle kjøkkenskapene mine:)! Mange vil kanskje si du er gaaaaal.! Ja, kanskje en smule... men du verden så koselig det blir! Jeg vil sette opp enkel hvit panel og kjøpe hylleknekter så jeg kan lage fine hyller til å sette frem asjetter, de fine franske glassene mine...min suppeterrin, og stettfat og mye annet koselig som jeg vil heller vise fram, enn å gjemme inni den gamle kjøkkeninnredningen. Det vil bli en åpen og fin løsning, samt at kjøkkenet vil virke mye mere luftig og åpent, og jeg får frem alle de fine detaljene jeg er ute etter!


Men som dere vet bor jeg ikke og styrer dette huset alene, så jeg får stryke min kære mann på ryggen og be på mine knær... om litt hjelp og støtte til å få det til! Rimelig blir det også:)!


Vet ikke helt hva jeg skal sette inn av bilder i dag...jeg skulle vært flinkere med det kameraet mitt..men det får bli noen bilder i fra spisestuen...Tenkte jeg skulle legge på en ny ren duk å skifte litt ut av detaljene på bordet i dag... det er så lite forandring som skal til for at det skal bli "litt nytt" der inne! Joda, hurra... glemte å fortelle at de nye gardinene og lampeskjermene i fra Housedoctor har kommet til butikken som jeg har bestillt for lenge siden! Så denne uken lover jeg dere bilder i fra spisestuen med nydelige hvite gardiner og nytt tilbehør! Som jeg gleder meg! Ååå, jeg har en snill mann:) Takk Raymond:)


Ønsker alle en deilig kveld- tenn lys:)!

mandag 18. august 2008

På cornelia`s rom





hei!


Her i huset råder forkjølelse og rolige dager med barna. Da passer det seg best å kose seg inne med sutten og snippen og ha varm sjokkolademelk på flaska...akuratt som vi har gjort i dag! Til og med fikk cornelia og jeg mulighet til å ta en bad i sammen:) det er lenge siden sist, og som hun satt pris på det:). Det ble myyyyye skum av lavendel-såpen og mannge mange dyr å leke med... Snille Edvard satt i vippestolen å så på hele morroa da vi hadde skum oppover øra.


Cornelia har 2 rom. Det ene rommet er tilstadighet helt fullt av rot og leker som hun bruker når hun har venninnder på besøk... (eller mormor:)) Mange gummi dyr..bamser, doktorsaker.. koppesett, plastikkmat og kokekjøkken, lerekake og dukkehus....Det andre rommet er hennes soverom. Det er et lite lite rom.. ikke mange kvm, så der er det stort sett bare plass til hennes lille jernseng og andre småmøbler. Det er egentlig en smart løsning... for jeg hadde ikke rukket med å rydde dette lekerommet hver eneste dag... samt ha det deilig og ryddig på et soverom som en skal sove godt i.


Utover høsten skal også rommet til Edward stå klart også. Han har jo blitt 8 mnd nå, så han får stadig mere behov for sine ting og tang. Rommet blir tapetsert i brunt og deilig blått. Dere får se senere:)

Nå er det tid for nesedråper til cornelia og ny bleie til veslemann her, så jeg får gi meg. Er jo ikke noe sak når Max mekker på jule dvd på tv ser hvor flink hun er til å ta dråpene sine:)


Ønsker alle en god start på uka!

lørdag 16. august 2008

Stor-stua






Her er jeg igjen med nyere bilder:) Tenkte jeg kunne vise dere litt i fra stor-stua vår. Det er denne stuen vi bruker som hverdags-stue. Syntes det var så deilig når vi flyttet hit på gården å få så god plass. Før vi flyttet hit på gården, bodde vi i et lite hus i Halden. Huset var under 100 kvm. og bare et lite te-kjøkken og med ett soverom. Storstua her på gården , brukte min svigermor bare til høytider og selskap, når de drev gården før vi tok over 1. januart 2007.


Nye hvite puter i soffaen gjør susen. Jeg er fortiden fortapt i runde puter. Jeg er på jakt etter såkaldte "bestemor puter".... runde vakre puter med et nostalgisk preg....gjerne hvite ..eller grå...Jeg har smugtittet litt på høstnyhetene til Jeane`d arc living.... Der var det ikke få ønsker... Utrolig nydelige vatterte tepper...med grått rose mønster, bestemorputer:), og en vakker kirkesake i hvit slitt patina. Gjett om jeg ble vill og gal av begeistring! Som jeg har letet etter akuratt denne staken! Håper inderlig jeg kan få noe av dette i hus i høst:)


Jean`d arc har foresten akuratt kommet med en vakker julebok. Jeg har Franske stemninger, fra før av, og vet at juleboken sikkert er like vakker og inspirerende som den.


Nei, nå er det skutt på blogg-morro for denne gang... Barna roper og venter...morsrollen kaller, he he... Ha en vakker dag! Klemmer!

Kjøkkenet vårt

Hei bloggere!

Håper dere har en fin helg! Jeg har ikke så mye nytt å komme med i dette øyeblikk... bare et kjøkkenbilde i dag. Jeg venter på å få satt over noen bilder til pcen som enda ligger i kameraeet mitt... så det kommer noe etterhvert...jeg må bare ha litt hjelp med det tekninske, he he...det er ikke min sterke side akuratt!

Her i huset er begge barna innkl.meg blitt forkjøla og har halsvondt. Ikke så morro, men man må regne med litt sånt no i disse regntunge dager. I dag skinner faktisk sola.. helt utrolig. Som vi har venta på den... Som nevnt driver jeg og mannen min en gård, og er derfor så avhengig av godt vær nå som det er tresking og innhøsting som gjelder. I de siste dagene har vi sett mørkt på det, det har jo ligget vanndammer på gresset og rundt i hagen... alt har rottna opp av blomster i krukkene mine også. Men er det noe sak.... Nå skinner sola og i kveld skal kornet på tørka:). Kommer nok med flere bilder og innlegg senere i dag! Nå skal jeg slå ihjel 10 veps!

torsdag 7. august 2008

Som en båt på land


Tenk at sommeren går mot sitt slutt...De varmeste og lengste kveldene er over og den vakre sangen i fra svarttrosten har stilnet for i sommer. Gresshoppene har inntatt de fleste kriker og kroker og sørger for å holde oss våkene i den råe sommernatten. Klesvaska som har stilnet i vinden ute har begynt å bli rå allerede og duggen har lagt seg på bladene. Sommeren er vakker på sitt vis, men vi må ikke glemme alt i den hærlige tiden vi står forran heller.


Nå skal lysende tennes i hver en krok, finne frem deilige strikke-plagg. Gå turer i den friske høstlufta og kjenne på alle de nye deilige luktene som kommer. Plukke kongler og mose...Se på alle de vakre fargene og kose oss med aktiviteter innendørs, mens vi hører regnet trummer mot ruta. Lage deilig kakao med krem, og krype opp i et deilig skumbad sammen med veslejenta mi... det er mye å se frem i mot. Selv om vi går inn i en mørkere periode ute, kan vi møte en lysere periode inne.. også kanskje inni oss selv.


Ønsker alle en riktig så deilig torsdag!

mandag 4. august 2008

Hvite putevar og ribbe i ovnen


Hei og god kveld alle bloggere!

Nå skulle dere ha kjent den deilige lukta som brer seg i huset... Ribba er snart klar og jeg må si svoren var ikke værst den ,etter en liten test-smak:). Kanskje jeg er litt gal, etter kællen å bedømme, hi hi, ribbe allerede i august??? Skal si at heller ikke han kan fornekte seg en god bit når han snart kommer hjem. Hvorfor kan man ikke kose seg når man kan, ribbe er like godt nå, om ikke bedre nå syntes nå jeg:). I julen blir det jo alltids så mye attåt:).


I morgen kommer min tante og farmor på besøk. Mamma kommer også, samt mitt søskenbarn og henns venninde. Min tante, Molle som jeg kaller henne, bor i Trondheim med sin familie, så det er ikke så ofte hun er her nede.Det blir koselig med et lite formiddagsbesøk. Det er så lenge siden hun har sett ungene også.


Nok om ribba og familebesøk:). Se for fine hvite putevar og servietter med monogram jeg har fått fatt på? Jeg ble så glad når de pluteslig lå der forran nesa på meg- 150 kr for alle 6 serviettene!!! Putevaret er som nytt! Da mamma og pappa var innom her om dagen også, hadde mamma med seg 4 vakre putevar med blonde og monogram, gamle etter min oledemor og min mormor. Gjett om jeg ble glad! Jakter videre på gamle ting- til helgen skal jeg nedom en loppis her i hjemmetraktene. Han er fast på plass hver fradag og lørdag med nye funn, og alltid sleper jeg med meg noe hjem. Håper denne gangen at jeg finner et gammelt bord. trenger sårt et stort bord jeg kan ha i stuen inntil langveggen min...der har jeg en gåte å løse... Jeg viser dere bilder senere hva jeg mener. Håper alle får en god natt! Nå skal jeg få ut ribba og nyte et lite måltid for meg selv og tenke på at julen nærmer seg:)...så koselig det skal bli!

søndag 3. august 2008

Loppisfunn


Hei Bloggvenner!


Jeg har i lengere tid vært en samler av gamle ting. Særlig gammelt hvitt porselen, kanner, møbler med fin patina og gamle vinduer har også inntatt sin plass hjemme hos oss. Jakter stadig på gammelt skrot, hi hi, og skulle så gjerne vært på alle loppisser rundt i distriktet, men desverre er det ikke alltid så lett å få det tilsom småbarnsmor:).


Her ser dere 2 hvite kanner som jeg har funnet i sommer. De er nok ikke så flotte og fromme av slag, men gjør en koselig atmostfere rundt seg her hjemme på kjøkkenet mitt!


I dag er det en så skikkelig søndag. Kjenner jeg skulle ha sovet mange flere timer...hmmm...kanskje det blir en rolig kveld, med mange brennende lys og litt koselig mys. Blir nok litt titting i interiørbladene som ligger her i bunker, når barna har lagt seg.


Ønsker alle en vakker søndagskveld!